Esittely

Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin tämä pariminuuttinen videomme kertoo vielä enemmän!

Elikon tarina

Aina ei aprillipäivän asioihin ole luottamista, mutta Elikon kohdalla on toisin. Elina Witt perusti tilitoimisto Elikon vuonna 1991 aprillipäivänä, pahimman laman aikaan. Ketään ei narrattu, päinvastoin. Lupaukset on pidetty, lunastettu ja ylitetty moneen otteeseen menneiden 30 vuoden aikana. 

Yrittäjyys oli Elinalle itsestään selvä valinta. Kokemusta ja oppia piti kerryttää muiden yrityksissä työskennellessä, mutta oman yrityksen perustaminen oli mukana jo Elinan varhaisissa tulevaisuudensuunnitelmissa. Yrittäjyys onkin Elinalla vahvasti jo verissä, sillä hän on kolmannen sukupolven yrittäjä. Isä toimi konepajayrittäjänä ja isoäiti kampaajana. Nyt yrittäjyys on periytynyt myös Elinan jälkipolville, kun poika on MM-tasolla pelaava Esports-yrittäjä.

Tilitoimiston aloitus ja lama-aika oli haasteellista, mutta Elina ja asiakkaat löysivät toisensa nopeasti. Kun asiakkaat olivat tyytyväisiä Elinan ammattitaitoon, sana alkoi kiiriä ja uusia asiakkaita oli pian jonossa enemmän kuin Elina itse pystyi hoitamaan. Ensimmäisen työntekijän palkkaus tulikin ajankohtaiseksi jo vuonna 1993.

Kun Elikon toiminta oli saatu hyvään uomaan ja kasvuun, niin Elinalla riitti tarmoa jaettavaksi myös oman  yrityksen ulkopuolelle. Elina oli muun muasssa mukana perustamassa Naisyrittäjäkeskusta. Sitä perustettaessa hän ei vielä arvannut, että tulisi kouluttamaan siellä muita yrittäjiä yli 15 vuoden ajan. Naisyrittäjäkeskuksessa Elinan aikaansaannoksia oli muun muassa heidän pitkäaikainen hittituotteensa ”kuittikoulu”.

Naisyrittäjien lisäksi Elinalla on riittänyt virtaa lukuisiin luottamustehtäviin. Elina on toiminut muun muassa Taloushallintoliiton hallituksessa, KLT-lautakunnassa, Tili-instituuttisäätiön tarkastuslautakunnassa, palkkahallinnon työryhmässä ja tilitoimistotarkastajan tehtävässä. Kaikista näistä Elinalle on kertynyt paljon tietoa ja oppia, joka on siirtynyt sitten eteenpäin Elikon työntekijöille ja yrityksen toimintatapoihin.

Eliko on pysynyt sillä tavoin vanhanaikaisena yrityksenä, että nopean kasvun sijaan, etusijalla on ollut aina huolenpito nykyisistä asiakkaista. Uusia asiakkaita on otettu vasta, kun Elikolla on ollut kaikki resurssit valmiina olemassa ja uudet työntekijät koulutettuina.

Eliko oli myös ensimmäisten ISO9001-laatustandardilla toimivien tilitoimistojen joukossa. Eliko noudattaa edelleen kyseistä laatustandardia ja kehittää toimintaansa sen mukaan.

Nyt vuonna 2023 Tilitoimisto Elikolla on kuusi upeaa työntekijää ja yli 150 asiakasta. Asiakkaista suurin osa on asiantuntijaorganisaatioita, yhdistyksiä ja säätiöitä. Matkan varrella Tilitoimisto Eliko on ollut auttamassa yrityksiä takaisin jaloilleen tai hallitusti ja siististi alas, kasvamaan sekä kehittymään.

Yritys ja sen pitkäaikaiset asiakkaat ovat selvinneet viimeisen 30 vuoden aikana monesta kovasta koulusta. Elina ja Eliko ovat aina pysytelleet etujoukoissa, mielummin edellä aikaansa, kuin muita seuraten. Vankalla osaamisella ja keski-iän tuomalla kokemuksella Eliko on asiakkaidensa kanssa päättänyt selättää myös pandemia-ajan sekä muut tulevat haasteet.

Elikon arvot

Kuvake Tilitoimisto auttaa asiakasta menestymään

Asiakkaan menestyminen on meille tärkeää

Kuvake oppiminen

Osaamme asiamme ja kehitymme muuttuvassa ympäristössä

Kuvake taloushallinnon koulutukset

Opimme jatkuvasti uutta

kuvake asiakkaasta huolehtiminen

Huolehdimme asiakkaasta!

Kuvake timantti, Teemme laadukasta työtä

Teemme laadukasta ja virheetöntä työtä

kuvake palveleva tilitoimisto

Palvelemme ystävällisesti ja tehokkaasti

Kuvake sydän, asiakkaistaan huolehtiva tilitoimisto

Pidämme huolta omasta hyvinvoinnistamme ja viihtyvyydestämme

Kuvake asiakaslähtöinen tilitoimisto

Olemme ennen kaikkea asiakaslähtöinen tilitoimisto!

Järjestelmät

Käytössämme ovat markkinoiden parhaat sähköisen taloushallinnon ohjelmistot Procountor ja Fennoa. Järjestelmät mahdollistavat asioinnin täysin sähköisesti.

Haastattelussa Elikolainen

Laatupolitiikka

Yrityksemme liikeidea on tuottaa laadukkaita ja kokonaisvaltaisia taloushallinnon palveluja pienille ja keskisuurille yrityksille. Toimintamme lähtökohtana on varmistaa asiakkaamme oikeudenmukainen verotuskohtelu sekä edesauttaa asiakkaan taloudellista suunnittelua sekä menneen analysointia. Laatupolitiikan laadinnasta ja ylläpidosta vastaa yritysjohto.

          Laatupolitiikkaamme ohjaavat seuraavat asiat:

  • pysymme sovituissa aikatauluissa
  • toimimme lakien ja asetusten mukaan
  • noudatamme tilitoimistojen laatustandardia
  • kysymme asiakkaamme mielipidettä ja kehitämme palvelujamme niiden mukaisesti
  • seuraamme toimintojemme kannattavuutta asiakas- ja työntekijätasolla
  • koulutamme uudet asiakkaat ja ohjaamme vanhoja
  • pidämme huolta omasta osaamisestamme ja kehitämme kunkin osalta erityisiä osaamisalueita
  • hyvän ja laajan atk-ohjelmiston avulla palvelemme asiakkaitamme monipuolisesti ja joustavasti
  • hinta/laatusuhde on meille tärkeää
  • henkilöstömme hyvinvointi ja viihtyvyys ovat keskeisiä asioita

Laatupolitiikka on yhdessä sovittujen toimintatapojen jatkuvaa kehitystä ja toteutusta. Tilitoimisto Elikon toimii laatujärjestelmä ISO 9001:2008-standardin mukaisesti. Eliko on Auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsen sekä Procountor-sertifioitu tilitoimisto.

Yhdessä olemme enemmän

Ilolla ja intohimolla

Laita kerralla taloushallinnon palvelut ajan tasalle, äläkä tuhlaa enää aikaasi työhön, jonka tilitoimistosi kuuluisi tehdä.

Opetamme samalla sinua käyttämään taloushallinnon tietoja yrityksesi menestymiseen, jotta saat kattavan kokonaiskuvan yrityksesi tilanteesta ja pysyt ajantasalla – jatkuvasti.

Käytettävissäsi on meidän kymmenien vuosien kokemuksemme, sekä tuoreimmat tiedot taloushallinnon maailmasta.