Sähköinen-laskutus-Espoo

Kuinka tunnistaa hyvä tilitoimisto?

1. Ammattitaitoinen tilitoimisto

Kiistatta tärkein luotettavan tilitoimiston ominaisuus on kokemuksen kautta kartutettu ammattitaito. Hyvä tilitoimisto hoitaa niin kirjanpidon, palkanlaskennan kuin tilinpäätöksetkin, unohtamatta veroilmoituksia. Maksuliikenne sujuu vaivattomasti, kuten myös laskutus ja perintä.

Ammattimainen tilitoimisto osaa lisäksi neuvoa asiakasta hankalissa tilanteissa, joita uusi kirjanpitolaki tai vaikka uuden yrityksen perustaminen voivat tuoda mukanaan.

2. Kirjanpitäjän yhteistyökyky

Hyvä ja luotettava kirjanpitäjä tekee asiakkaansa kanssa työtä yhteisen päämäärän saavuttaakseen. Tilitoimiston on miellettävä itsensä asiakkaan kumppaniksi – oltava tarkka ammattilainen, mutta osattava soveltaa ja autettava asiakasta tämän omalla alueella. 

Lisäksi jokainen asiakas on tietysti yksilöllinen. Eri asiakkaiden tarpeiden kartoitus on ehdottoman tärkeää sekä niiden pohjalta palvelujen kehittäminen.

3. Selkeä kirjanpitopalvelu

Jotta kirjanpitäjä sekä asiakas voivat kommunikoida mahdollisimman tehokkaasti sekä miellyttävästi, on heidän puhuttava samaa kieltä. 

Kirjanpitoakin voi puhua ihan ymmärrettävän selkokielisesti. Ei ole hedelmällistä viljellä alan jargonia, jos ihan arkikielisesti saa asian nopeammin ja iloisemmin hoidettua. Asiakkaansa etua ajava kirjanpitäjä neuvoo ja opastaa selkeästi tätä toimimaan oikein ja taloudellisesti kussakin tilanteessa.

4. Palveleva tilitoimisto

Hyvä kirjanpitäjä omaa monipuolisen ammattitaidon ja ymmärtää suuria kokonaisuuksia. Paras kirjanpitäjä ymmärtää numeroiden lisäksi myös ihmistä ja taitaa joustavan asiakaspalvelun sekä on yhteistyökykyinen. Asiakkaalla saattaa olla oma kirjanpito-ohjelma, jolla kirjanpidon halutaan hoituvan tai hänellä saattaa olla kiireellisesti ratkaisua vaativa pulma tai hän voi olla akuutilla hetkellä tärkeine dokumentteineen toisella puolella maailmaa. Joustava tilitoimisto ei näe edellä mainituissa tilanteissa aineksia ongelmiin.

5. Digitaalinen taloushallinto

Paras tilitoimisto pysyy ajan tasalla, kehittyy jatkuvasti ja on kiinnostunut uusista tuulista. Sitähän asiakkaatkin ovat. Viskataan siis jo armahtaen arkistoon mielikuva perinteisestä kirjanpitäjästä pölyttyneen hämärässä nurkkahuoneessa lukuja pyörittelemässä. Nykyaikaisen tilitoimiston on ammattilaisuuden ja luotettavuuden lisäksi oltava palvelualtis, innovatiivinen sekä positiivinen. Sähköinen taloushallinto ja energinen kirjanpito ovat voittamaton yhdistelmä.

Jos etsinnässä on hyvä kirjanpitäjä Helsingistä, Espoosta tai Vantaalta – Ota yhteyttä.

Elina Witt

Toimitusjohtaja, Senior partner, KLT

Mikäli haluat tietää lisää tai sinulla on juuri omaa tilannettasi koskien kysymys, niin olehan meihin yhteydessä! 

Soita Elinalle 0400 485 969
Laita sähköpostia elina.witt@eliko.fi

Sovitaan tapaaminen ja tule käymään tilitoimistoomme Espoon Tapiolaan!

Eliko Oy on sähköistä Procountor taloushallintojärjestelmää käyttävä tilitoimisto.

Lue myös

Lyhyt oppimäärä: Yrityksen omavaraisuusaste

Omavaraisuusaste on kenties yleisimmin käytetty mittari, kun tarkoituksena on saada selville yrityksen vakavaraisuus ja tappionsietokyky. Omavaraisuusasteen taso ennustaa yrityksen mahdollista maksukyvyttömyyttä ja konkurssiriskiä, sillä omavaraisuusaste pohjautuu sekä rahoitusrakenteeseen, pitkän aikavälin kannattavuuteen ja on olennainen mittari pohdittaessa yrityksen lisärahoitusmahdollisuuksia.