Tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennys

Huomiosi kiinnittyi varmasti ensimmäiseksi tuohon ihanaan sanaan vähennys. Seuraavaksi kysyt mistä tässä on kyse ja voiko sinun yrityksesi hyötyä tästä. Anna meidän kertoa.

Mikä ihmeen vähennys?

1.1.2013 voimaan tulleen lain mukaan kotimaisella elinkeinotoimintaa harjoittavalla  osakeyhtiöllä ja osuuskunnalla on oikeus tehdä lisävähennys työntekijlilleen maksamiensa tutkimus- ja kehittämistoiminnan palkkojen perusteella. Laki on voimassa 31.12.2014 ja sitä tullaan soveltamaan vuosilta 2013 ja 2014 toimitettavissa verotuksissa.

✓    Oletko maksanut palkkaa yrityksesi tutkimus- ja kehitystyöstä?
✓    Oletko maksanut tuota palkkaa vähintään 15 000€ vuosina 2013-14?

Jos vastasit kyllä molempiin, olet oikeutettu vähennykseen.

”Elinkeinotoiminnan tulosta tehtävän lisävähennyksen määrä on 100 prosenttia välittömistä palkoista, jotka kohdistuvat yrityksen omaan liiketoimintaan liittyvään tutkimus- ja kehittämistoiminnan hankkeeseen.”

Tuntuuko vielä sekavalta? Voit lukea asiasta lisää Verottajan sivuilta tai, ihmisläheisempää otetta asioihin kaivatessasi, ottaa yhteyttä meihin.

Elina Witt

Toimitusjohtaja, Senior partner, KLT

Mikäli haluat tietää lisää tai sinulla on juuri omaa tilannettasi koskien kysymys, niin olehan meihin yhteydessä! 

Soita Elinalle 0400 485 969
Laita sähköpostia elina.witt@eliko.fi

Sovitaan tapaaminen ja tule käymään tilitoimistoomme Espoon Tapiolaan!

Eliko Oy on sähköistä Procountor taloushallintojärjestelmää käyttävä tilitoimisto.

Lue myös

Lyhyt oppimäärä: Yrityksen omavaraisuusaste

Omavaraisuusaste on kenties yleisimmin käytetty mittari, kun tarkoituksena on saada selville yrityksen vakavaraisuus ja tappionsietokyky. Omavaraisuusasteen taso ennustaa yrityksen mahdollista maksukyvyttömyyttä ja konkurssiriskiä, sillä omavaraisuusaste pohjautuu sekä rahoitusrakenteeseen, pitkän aikavälin kannattavuuteen ja on olennainen mittari pohdittaessa yrityksen lisärahoitusmahdollisuuksia.